Loiseau Industries: l’estanquitat industrial

Utilitzem diferents tipus de material per a garantir l’estanquitat de les instal·lacions tècniques. El primer és el cautxú. Pot tractar-se de cautxú natural (NR, Natural Rubber), obtingut mitjançant la transformació del làtex secretat per certes plantes com l’arbre del cautxú o hevea. No obstant això, el més freqüent és utilitzar un material sintètic derivat d’hidrocarburs fòssils. El cautxú pertany a la família dels elastòmers.

Els cautxús sintètics (o artificials) són un tipus d’elastòmers que també es denominen polímers, perquè estan compostos d’una macromolècula formada per unitats monomèriques enllaçades. Un elastòmer té una millor deformació elàstica sota tensió que la majoria dels materials i torna a la seva forma original sense cap deformació permanent. El seu primer ús va ser en la fabricació de pneumàtics, però des de fa temps s’utilitza en una àmplia gamma d’aplicacions industrials.

L’estanquitat també pot garantir-se utilitzant juntes de molts altres materials: cartó, tefló, grafit, metall, etc. La principal especialitat de Loiseau Industries és poder assessorar els seus clients amb precisió sobre el tipus de material que han d’utilitzar en funció de l’aplicació prevista.

I quan l’estanquitat requereix juntes especials, a vegades fora de mida, Loiseau Industries és capaç de mecanitzar i oferir juntes fetes a mida en els materials apropiats.

Diferents tipus d’utilització:

  • estàtic
  • dinàmic (translació, rotació)
  • resistent a la pressió
  • resistent a la temperatura
  • resistent a la velocitat
  • resistent al medi ambient (atmosfera corrosiva o explosiva).